onsdag 11 september 2013

Under större delen av 2000-talet har jag jobbat journalist runt om i landet. Fast anställd har jag varit på TV4Nyheterna HallandCity Landskrona och Smålandsposten.
   Här kan du läsa delar av mitt CV, och bekanta dig med några av de många bilder som jag tagit genom åren. Men också få en bild av mig genom det som chefer, kollegor och personer jag mött under åren har sagt om mig och mitt jobb.
Välkommen.


"Daniel är mycket bra på att berätta en nyhet (...) han är bra på att sålla i fakta han får fram, och kan därmed arbeta mycket snabbt och effektivt. Daniel är också en medarbetare som tar ett stort ansvar inte bara för sina egna arbetsuppgifter utan även för det övriga redaktionella arbetet.
Daniel Samuelsson är en synnerligen engagerad och multikompetent TV-journalist"
Marie Sjöberg, nyhetschef TV4Nyheterna Halland (2014)

"Jag intervjuades i DN den 4 januari och i City Landskrona den 26 januari om direktkontakten mellan politiker och folkvalda i sociala medier. Särskilt i City Landskrona så var citaten quite to the plint."
Nils Gustafsson, forskare som studerat sociala medier (2012)

"Han är den skarpaste lokalreporter jag stött på (…) Bra lokalreportar är det väldigt ont om. Daniel var i en klass för sig!" 
Kent Wisti är präst, bildkonstnär och satirtecknare (2011)

"Daniel Samuelsson är en nyhetsjournalist av rang, han är bra på idéer och uppslag, jobbar effektivt, är pålitlig och lämnar aldrig något åt slumpen. En klippa."
Emma Liedberg, journalist City Skane (2013)

"(Daniel) har en förmåga att det se det lilla i det stora och det stora i det lilla. (Han) hittar grejerna som inte många ser". 
"Han har varit en utomordentligt uppskattad arbetskamrat och haft väldigt lätt att samarbeta med andra anställda."
Kersti Forsberg, chefredaktör City (2013)

"(Daniel) är en jävligt duktig reporter."
Magnus Karlsson, chefredaktör Smålandsposten (2011)

"Daniel är en journalist som aldrig ger upp, har huvudet fullt av bra idéer och som ofta får även knasiga sådana att bli verklighet."
"Daniel är jobbarkompisen som alltid ställer upp."
Kajsa Erlandsson, reporter Smålandsposten (2013)

"Daniel är som journalist mångsidig, nyfiken, intresserad,  arbetsvillig och på det. Som medarbetare är han prestigelös." 
Bosse Vikingson, reporter Smålandsposten, Guldspadevinnare 2004 och nominerad till Guldspaden 2011 (2013)

"Daniel är en fantastisk nyhetsjägare som alltid hittar nya grejer och vinklar."
Daniel Rydström, reporter Smålandsposten och belönad med Smålands journalistpris 2006 (2013)

"Arbetet som lokalredaktör kräver god stresstålighet, hög social kompetens, initiativförmåga förmåga till nyhetsvärdering och mycket arbete under eget ansvar. Daniel klarade uppgiften galant."
Conny Jonsson, biträdande redaktionschef, Dalarnas tidningar (2004)